Cum este fotbalul diferit de Kemari

Fotbalul modern este recunoscut ca fiind originar din Anglia în 1863, dar rădăcinile sale se extind cu mult dincolo de această dată. Jocul antic japonez Kemari, de exemplu, avea un stil de joc net diferit de fotbal. Participanții au încercat să țină mingea de pe pământ când au trecut-o. În ciuda acestei diferențe, atât fotbalul, cât și Kemari se jucau în continuare cu mingi. Acesta este un bun exemplu al modului în care fotbalul a evoluat de-a lungul secolelor. Evoluția sa este subiectul unei cărți fascinante.

Regulile de bază ale fotbalului pot fi înțelese luând în considerare pozițiile jucătorilor pe un teren de fotbal. Într-un meci de fotbal, o echipă este compusă din unsprezece jucători. Fiecare jucător dintr-o echipă trebuie să poarte o minge de fotbal, care are aproximativ un picior în diametru. Portarul fiecărei echipe trebuie să fie în formă fizică pentru a putea opri loviturile echipei adverse. În cele din urmă, portarul este jucătorul cu cea mai mare putere.

Jucătorii pot suferi, de asemenea, răni la cap, în special atunci când merg la lovituri de cap când mingea este în aer. Leziunile la cap sunt o cauză frecventă de accidentare în timpul meciurilor de fotbal, în special în nopțile reci sau când mingea este mai grea. Mai mulți jucători care sar în sus după minge pot duce, de asemenea, la răni la cap. În plus, semi-contactul între jucătorii de fotbal în apropierea stâlpilor de poartă poate provoca răni la cap dacă capul lor se ciocnește. Din aceste motive, antrenorii susțin tehnica și condiționarea adecvată pentru jucătorii de fotbal.

Colegiul editorial recomandă: https://www.r-gol.com/ro/manusi-de-portar